Uge 41 2019 – Motion/Udeskole

En uge, hvor udeskole og motion blev forenet. Vejret var som altid en faktor, der blev håndteret med godt humør og rigtig påklædning.

Besøg af praktikant William fra Nibe. En ny storebror ankom til skolen og han blev modtaget med åbne arme. Et skønt besøg, som vi håber, vil blive gentaget. Tak for din måde at møde os alle på William.

De skønne omgivelser ved Sæby Søbad blev mandagens klasselokale. Øjemål banede vejen for petanquebaner, beachvolley og div balanceøvelser blev indholdet denne formiddag. Eftermiddagens udfordringer for mellemtrinnet fortsatte med øjemål og opmåling af Skjolds nye kunststofbane.

Når man behersker kunsten at cykle, bliver verden større. Derfor var tirsdagen inddelt i tre cykelture med storm og regn. De yngste trænede cykling i sommerhusområdet, hvor der trygt kunne øves i at bremse, dreje og holde afstand. Indskolingen cyklede kilometer på banestien – 16 km blev det til. Mellemtrinnet cyklede via banestien til Frederikshavn marina, hvor forskellige jolletyper blev præsenteret og de cyklede kilometer blev omregnet til m, cm og mm.
At vandre er en anden måde at komme rundt i verden på. Vi gik frisk og frejdigt mod SYD. Stranden syd for Sæby har andet at byde på, hvilket eleverne med det samme kommentere. At vi også fik lejlighed til at forstyrre minibyens ingeniører, var en glæde. Målestoksforhold, materialevalg og fremstilling samt Sæbys udseende omkring 1900-tallet var noget af det eleverne blev præsenteret for.
Flere af eleverne håber på, der bliver lavet et tilbud for børn, så de også kan bygge huse.

Æblets dag blev fjeret i Nellemanns have, hvor Birte fortalte om havens mange æbletræer, og viste os hvordan havens venner selv laver nye træer, der så plantes ud i haven. Tak for det Birte. Haikudigte blev dagens dansk udfordring. Mellemtrinnet sluttede torsdagen af med sociale aktiviteter som indkøb, madlavning, computerspil og godnattur i måneskin.
Sæby svømmehal blev rammen for en pragtfuld afslutning inden ferien. Skønt at se elevernes vandglæde også når det gælder klorvand. Alle er vasket rene til en efterårsferie, hvor samvær med familie og venner venter, efter en uge, hvor vi alle har oplevet at flytte os mere end vi troede var muligt.