Uge 39 – 2019 Vandets hemmeligheder

Mandagen startede dog med et helt andet fag – musik. Musikskolen inviterede til musikskoledag og som altid blev det til et berigende besøg. Fløjte, klaver, trompet, trombone, trommer, guitar, sang og musikalskværksted blev introduceret og afprøvet til stor fornøjelse for de fleste.

Tirsdag kunne Naturfagsugen om H2O så komme i gang. En uge, hvor Fakta og Fiktion om vand fik plads.

Litteraturens fortællinger om vand Nohas Ark, Jesus der går på vandet, Vanddråben, Livsens vand og endelig sangtekster var indgangsvinklen til dette uudtømmelige fordybelsesområde.

Indsamling af datamateriale i Å og Hav, der også indeholdt forsøg med transport af vandet ved hjælp en hævert. Et forsøg, hvor smagsløgene giver svar på, at der er forskel på vandet i Å og hav.
Flere forsøg med vand, is, salt og peber åbnede for nysgerrighed og endnu flere spørgsmål.
Vandets historie, kredsløb, pris på en km3 vand, størrelsen på et vandmolekyle, mængden af vand i forskellige ting mm var nogle af de ting vi også blev klogere på.

Torsdag var vi igen heldige og blive inviteret til Hørby Efterskole, hvor deres 9. klasseelever, havde forberedt mange naturfaglige oplevelser og forsøg for vores elever. Begejstrede elever fortalte ivrigt i munden på hinanden om de mange input og viden, som besøget havde givet. Mange Tak for den oplevelse – Vi kommer meget gerne igen.

Vejret har hele uge været våd. Regn, støvregn, diset mm. Vi er muligvis årsagen. Da fremlæggelsen fredag lakkede mod enden, brød solen gennem skydækket. Vi arbejder på et tema om SOLEN.