Uge 37 – 2019 Sæbygård – Lejrskole

Tre dage, hvor viden om Sæbygård er på skemaet.
Mandag – Barndommens land af Benny Andersen, Sigurds Danmarkshistorie om Hans Tausen og Grevens fejde. Omk ”Bønder, tømrer jyske knejte”, er godt at kende og at Sæbygård også var til på denne tid, sætter historiens aftryk ind i vores virkeligheden. Vi var så heldige, at Marian Arenfeldt ville besøge os, og hendes historieskildring tryllebandt både elever og personale med sine fortællinger om Julius barndom på Sæbygård. Julius 1. skoledag d. 9. april 1940, rotter og politi på loftet og mange andre fortællinger var en fabelagtig intro til onsdagens besøg på Gården.
Erik Salling, formand for Sæbygårds venner tog imod os på gårdspladsen og guidede os igennem det skønne slot og de mange historiske fakta … og lidt mere. Kendskabet til vores ”klasseværelse” Sæby, er endnu engang øget og vi føler os taknemlige.
Turen hjem gik gennem skoven, og fra Gedebjerg skimtede vi Sæbygård i baggrunden.
Smuk dag på mange måder. Vi nåede hjem i tørvejr.
Torsdag og fredag havde vi lejrskole på skemaet. Skovmandshytten var igen rammen for vores tur, og naturen blev ivrig udforsket med svampejagt, naturkunst, lege, bål, snobrød mm. Aftenens godnatfilm var Mio, min Mio.

God weekend til jer alle.