Uge 35 2019 – TAL

Sensommervisen har været en af to morgensange.
Visen fortæller gennem mol og dur om naturens forvandlinger. En smuk melodi, som fanger alle aldre.
Den klassiske børnesang ”Tælle til en og tælle til to” danner startskuddet for ugen tema. Rim, navneord, udsagnsord og tillægsord findes og de yngste tegner husketegninger af teksten.

Ugens udfordring er tal, og der er blevet arbejdet med tal og tabeller på papir, sand, penge, spil mm.

Sommervejr kom overraskende forbi, hvilket resulterede i ”stor badedag”. 10 tabellen blev øvet flittigt i vandet, svømmetag, dykning, læsning af bølger, revler, krebs, krabber, navne på strandskalle blev en del af dagens læring.
Mellemtrinnet blev inviteret til høst hos Bondemand Benny og Bondekone Ella og den invitation blev vel modtaget. Afgrøder, vandindhold, traktor, mejetærsker, tipvogn, snegl og mange andre fagbegreber blev en del af dagen på gården. Et slutteligt måltid og brusebad var tiltrængt efter en varm dag med høst. Et smukt syn at se elever svede sig til læring. Tak for den oplevelse Benny og Ella.

Forberedelser til næste uges tema og udstilling på biblioteket er blevet påbegyndt, da linealer, kvadrater, rektangler og cirkler er en del af et af de produkter der skal fremstilles til børnekulturnatten.
Fremlæggelsen fredag forløb godt og vi ønskede hinanden en god weekend og et gensyn på mandag.